Další příspěvky

Další příspěvky naleznete na http://kokiho-blog.webnode.cz//

15.11.07

Referendum k radaru bude !

Strana zelených ohlásila, že uspořádá vnitrostranické referendum k umístění amerického radaru. Zmiňují se o tom Literárky v síti http://www.literarky.cz/index.php?p=clanek&id=4527.

Bude to první referendum, uspořádané "zdola", proti vůli stranických špiček.

Stranu jednoho modrozeleného mužíka moc rád nemám, ale tímhle mne příjemně zaskočili.

1 komentář:

Tribun řekl(a)...

Oni Zelení jsou vůbec zvláštní strana. Snad v žádné jiné politcké straně nezeje tak velká propast mezi postoji voličů a valné části členů na straně jedné, a politkou a postoji vedení na straně druhé. To, co předvádějí Zelení v parlamentu a na vládní úrovni je všechno jiné než to, k čemu jim jejich voličí dali mandát.

Bursík využil Zelené k tomu, aby se dostal nahoru, a co s nimi bude dál ho nezajímá. Bude zajímavé pozorovat, ve které trafice se objeví po příštích volbách. Je to asi vinou politické nezkušenosti a nezralosti Zelených, že se nechali takto využít. Ale co s nimi, když ani nepoznají, že nejenom že neplní, ale přímo popírají svůj vlastní volební progam?

Ono vnitrostranické referendum asi mnoho nezmění, protože vedení Zelených si z mínění svých straníků těžkou hlavu nedělá. Přesto ale bude důležité, protože dopadne-li v neprospěch radaru, což očekávám, bude to další z důkazů toho, že rozhodování o radaru je nelegitimní.