Další příspěvky

Další příspěvky naleznete na http://kokiho-blog.webnode.cz//

18.6.07

Cesta ke kariéře: hloupost a sprostota

Není jednoduché, vyniknout v nějaké odbornosti. Není snadné ani jednoduché, stát se uznávaným odborníkem, vést kolektiv a vést ho tak dobře, až se stanete vedoucím oddělení... divize ... náměstkem ředitele ... ředitelem!

Co úžasného asi musel dokázat člověk, když se chtěl stát dokonce ministrem? Musel prokázat, že je buď naprostý blb, nebo bezcharakterní parchant, nebo obojí.

Podívejme se na ministryni Parkanovou, jejíž jedinou kvalifikací je, že nerozumí ničemu. (Charakter svého charakteru ovšem análně-speologickou písní prokázala sdostatek.)

Podívejme se na Jihočeskou Matku, kterou na zásah vysoce postavené "tlačenky" museli přijmout do organizace, zabývající se uskladněním vyhořelého jaderného paliva. Načež po třech týdnech nezbylo, než ji pro neschopnost vyhodit. A tak podle hesla "kdo umí, umí - kdo neumí, učí" odešla do školství, aby posléze potvrdila známý dovětek, že "kdo neumí ani učit, ten to řídí".

Podívejme se na Džamilu, jistě je to milá holka. Ale 9 z 10 prodavaček by ji hravě strčilo do kapsy. Podívejme se na ministra, o kterém ani nelze zjistit, jestli něco umí, protože nehovoří česky. Podívejme se na křivohubého jestřába (i když připouštím, že ten aspoň něcoumět musí, jinak by se nestal důstojníkem CIA), podívejme se na kohokoliv jiného.

Čím si lze vysvětlit ten celkově úchvatný profil naší vlády? Vysvětlení jsou dvě: Buď je to s naším národem opravdu tak špatné, že si lepší vládu nezasloužíme; pak je to ukrutný trest za naše hříchy minulé i budoucí a dobře nám tak. Druhé vysvětlení je, že naši ministři jsou "užiteční idioti", které v jejich pozicích drží ti, kdo za oponou tahají za provázky. Kdo jsou ve stínu, protože ze stínu vystoupit nechtějí a povětšině ani nemohou. Protože jen málokdo z nich nemá za sebou nehezky komunistickou minulost.

Byla doba, kdy jsem se smál následujícímu vtipu, ale už mi vtipný vůbec nepřipadá:
- "Koho budeš volit?"- "No přece komunisty."- "To vím. Ale v které straně?"

Žádné komentáře: