Další příspěvky

Další příspěvky naleznete na http://kokiho-blog.webnode.cz//

22.2.06

2,4 miliardy korun

Včera jsem se od důvěryhodného člověka, pohybujícího se ve vyšších kruzích, dověděl zajímavé číslo: 2,4 miliardy korun.

To je částka, kterou v loňském roce vyhodila Grantová agentura z okna. Přesněji řečeno, je to částka, kterou si kamarádíčci nasypali do kapes svých a kapes svých příbuzných.

Podle výsledků kontroly, která se v GA ČR konala, je 2,4 miliardy korun celkový objem grantů, které byly zaplaceny a které byly vyhodnoceny jako vyhovující přesto, že z nich nevypadlo vůbec, ale vůbec nic!

Ve slušné společnosti by člověk očekával, že výstupem z grantu bude aspoň výzkumná zpráva, byť pochybné kvality. Jestliže řešitelé výše uvedených grantů měli tu drzost, neobtěžovat se ani sepsáním zprávy, o něčem to svědčí (třeba o tom, že měli lepší informace než my ostatní). Jestliže jim to bez potíží prošlo, také to o něčem svědčí.

Maminko, tatínku, já v takovém bordelu žít nechci !!!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

grant : Luděk Vecsey-Geofyzikální ústav AV ČR
Vývoj nové metody vyhodnocování štěpení střižných vln pro studium anizotropní stavby svrchního pláště Země. K projektu v celkové hodnotě 714 tisíc Kč není přiložen jediný výstup. Rozpis čerpaných financí je navíc velmi stručný a nelze proto posoudit, zda byly přidělené prostředky využity v souladu s cíli projektu a pravidly GA ČR.