Další příspěvky

Další příspěvky naleznete na http://kokiho-blog.webnode.cz//

12.1.08

Filipika proti MultiKulti

Hrne se to na nás ze všech stran: Rodí se čím dál tím méně dětí, Češi vymírají. A nedosti na tom, důchodci žijí déle a déle. Začíná se nedostávat pracovních sil v aktivním věku, některé (hlavně dělnické a špatně placené) obory se začínají potýkat s nedostatkem pracovníků. Důsledky na sebe nedají dlouho čekat: věk pro odchod do důchodu se bude zvyšovat, komfort důchodců zmenšovat.

Zatím jediné, na co se vláda zmohla, je vyhrožování důkladnou důchodovou reformou. A média nás zvolna začínají připravovat na nástup multikulturní společnosti. Podle nich je řešení v tom, že ČR umožní imigraci tisíců lidí z východu. Podívejme se nejdřív, co ta slavná "multi-kulti" obnáší. Pro zkušenosti se můžeme podívat do Holandska. Do Francie. Do Německa. Do Anglie.

Rozhodně nechci tvrdit, že imigranti z Alžírska do Francie, z Turecka do Německa a z celého světa do Holandska, že všichni do jednoho to jsou ekonomičtí emigranti, kteří šli za lepším bydlem. Ale stejně tak nesmyslná je představa, kterou nám vnucuje tisk, že to jsou pouze a výlučně nešťastníci, kteří prchali před politickým útlakem. Svět není tak černobílý. Jistě se mezi nimi najdou tací i onací, dokonce možná každý z nich měl k emigraci oba důvody současně.

Žijeme v zemi, ze které se dost emigrovalo, a tak dobře víme, jak to bylo ve skutečnosti. Nehledě na propagandu. Z mého okolí emigrovalo několik spolužáků a také několik spolužaček se do Německa vdalo legálně. Nikdo z nich nebyl vzorem komunistického nadšení. A také nikdo z nich neměl s režimem větší problémy, ale všichni do jednoho odcházeli, aby si ekonomicky polepšili.

Dá se očekávat, že stejně budou uvažovat imigranti, přicházející do ČR. Jenže, bohužel, dá se také očekávat, že se podobně budou také u nás chovat.

Zkušenosti ze zemí, které zasáhl příliv masové imigrace, jsou špatné. Představy o tom, jak úžasně nás obohatí multikulturní společnost, úplně selhaly. Skutečnost je taková, že přicházející imigranti se nemohou, nechtějí anebo neumějí integrovat do společnosti.

Představit si to můžeme na fiktivní cikánské rodině z východního Slovenska, která se přistěhuje za dcerou Arankou, která šlape v Dubí a za synem Ferem, který ji pase. Rodina bude mít dalších 8 členů, z nichž nikdo pořádně neumí ani Slovensky, natož Česky. Protože jsou nevzdělaní a nevzdělatelní (zčásti pro neznalost jazyka, zčásti pro svůj nezájem), vesměs nemají naději najít práci.

Jejich situace je úplně bezvýchodná. Kvůli neznalosti jazyka, a také protože nemají ani kulturní, ani hygienické návyky, nepodaří se jim navázat kontakt s okolními rodinami. Takže jim nikdo nepomůže. (Že by jim mohlu pomoci úřady, to snad dnes už nenapadá vůbec nikoho.) Aby přežili, budou čáatečně parazitovat na sociálních dávkách, částečně krást, ti hloupější možná občas udělají nějakou námezdnou práci.
Jejich děti se nikdy nedostanou k pořádnému vzdělání - částečně kvůli neznalosti jazyka, částečně proto, že je k tomu nikdo nebude vést, ba spíše naopak.

Za této situace jim nezbyde, než aby se ještě víc izolovali od okolní společnosti, aby si žili posvém uvnitř své rodiny (klanu, komunity). Bez naděje, že by se to mohlo nějak změnit. Jediné co se bude měnit je, že budou rodit další a další děti a že za nimi budou přicházet další a další přistěhovalci. A všichni dohromady budou žádat víc a víc sociálních dávek.

Nevidím, čím by nás taková multikulturní společnost mohla obohatit.
Fakt je, že máme relativní štěstí, protože zatím s sebou nepřinášejí agresivní prvky islámského náboženství. Zatím.

Ovšem je jen otázkou času, než v každém větším městě vznikne, vedle cikánského ležení, ještě Chinatown se svou neproniknutelnou strukturou a mafií. Ukrajinská i ruská mafie už tu jsou.

Takže, podtrženo a sečteno: Oficiální místa podporují, ba vítají masovou imigraci z východu, protože v tom vidí naději, jak udržet počet práceschopného obyvatelstva a jak zachránit ekonomiku.

Jenže si neuvědomují, nebo nechtějí uvědomovat, že si tím současně připravují časovanou bombu, a to mnohem horší. Jakmile totiž dnešní imigranti dostanou české občanství, založí zde své rodiny a povijí děti, už je odtud nikdy nikdo nedostane. A budeme ve stejné situaci, jako dnešní Francie, Holandsko, Německo atd. atd. Bouře, pouliční boje, pálení aut a drancování obchodů. A nikdo se těm novým Žlutočechům a Hnědočechům nebude moct divit, protože budou mít občanství a budou chtít stejné podmínky, jako mají Běločeši.

Otázka zní, jak se k tomu postavit?

Podle mého skromného názoru, existují dvě cesty, jek to řešit. Obě jsou bolestivé.

První cesta je, zabránit izolaci menšin a naopak, podpořit jejich integraci do většinové společnosti. O tom se hodně mluví, ale málo se pro to dělá. Možná i proto, že nikdo neví, jak toho dosáhnout. Ani já nemám jasnou představu. Ale myslím si, že cesta by mohla vést přes vzdělání. Dnešní mladí Cikáni (Turci, Rumuni, ...) jsou nezaměstnatelní a neintegrovatelní, protože nemají vzdělání. Vzdělání nemají především proto, že jejich rodiče o to nestojí. Do škol je moc neposílají, na jejich výsledky nedbají. Nemohou se s nimi učit.

Podle mne by stálo za to, sociální dávky vázat na výsledky dětí. Jste nezaměstnaní rodiče, tak máte jedinou práci: vychovávat své děti. Vychováváte-li je dobře a mají jedničky, dostanete za svou práci zaplaceno. Propadají - práci jste odflákli a na plat nemáte nárok. Věřím, že by se tímto opatřením dost ušetřilo a za část ušetřených peněz by šlo dotovat doučování.

Druhá cesta je, podstatně omezit imigraci. Velmi podstatně. Natolik, aby většinová společnost stačila sem-tam-nějakého imigranta vstřebat a obrátit k obrazu svému. Správně namítnete, že to neřeší otázku chybějících pracovních sil.

Neřeší, protože (aspoň podle mého skromného názoru) řešit nedostatek lidí imigrací, je úplně špatně. To se dá řešit úplně jinak. Ale o tom až v dalším článku.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No ja nevím, máme tady kolem několik Vietnamských obchůdku na potraviny a musím říci že ty Vietnamští obchodníci jsou k zákazníkovy daleko slušnější než Češi. Částečně s článkem souhlasím ale problém hlavně vidím v názoru: hnědočech = nekulturní nevzdělanec ... běločech = kulturní, vzdělaný, ochotný, slušný ... Ale já to tak nevidím, mně hodně Čechů připadají jako nekulturní hajzlové. Stačí se podívat na chování řidičů na silnicích. Až budou Češi na úrovni kulturního evropskěho národa, tak pak možná můžeme mít obavu z emigrantů, zatím si ale myslím naopak, třeba se od těch cizinců nějakému tomu slušnému chování dokonce přiučíme. Zatím je to trochu jako "Zloděj křičí Chyťte zloděje".

Anonymní řekl(a)...

To je ale super clanek. Autorka vystihla fatalni problem nasi doby. Bude pokracovani?

Anonymní řekl(a)...

wombate, prvni generace pristehovalcu do zapadni Evropy byla slusna a tvrde pracovala, ale casem se to nejak zvrtlo, a ted je zapadni Evropa plna strachu a nasili. Ted jedna zastupitelka za socialisty v Rotterdamu rekla mistnim, at bud konvertuji k islamu nebo jdou k certu, ze jsou mensina.

http://www.opinionbug.com/?p=2359

Tomu muzeme jeste zabranit. Mimochodem, Holandani v Rotterdamu uz opravdu jsou mensina ...

Anonymní řekl(a)...

lugundum, stačí se podívat na dnešní noviny: "Opili kočku, nechali ji roztrhat psem a vše si natáčeli" a nebo "Mladík ubil plačící dvouměsíční dceru". Tím chci upozornit že hajzlové se najdou všude bez ohledu na nějakou národnostní příslušnost. V době komunismu spoustu čechů emigrovala do zahraníčí, tam také žili lidé kteří čechy automaticky pokládali za nekulturní kriminálníky z východu, naštěstí sa našli i lidé kteří dali utečencům z východu šanci. Bylo by dobré kdyby i mi jsme se teď mohli zachovat podobně a nehrát si na nějakej národ kultůrních a vzdělaných nadlidí.

Anonymní řekl(a)...

Lugundum:
Ano, na dalším článku se pracuje. Díky za podporu!

Anonymní řekl(a)...

wombat:
Ale o tom to přece je!
Ať se podívám, kam se podívám, všude je něco, co je potřeba napravit, dohnat, vylepšit. Zkrátka, máme co dohánět.

Když si sem namísto dohánění přitáhneme černoučky z Burundi, tak z toho možná budeme mít dobrý pocit, možná jim na tu chvíli pomůžeme ... ale společně s nima půjdeme (víš kam).

Anonymní řekl(a)...

wombat:

takze protoze mame "domaci" kriminalitu musime si take vytvorit i gheta, kam se neodvazi ani policie a ktera se docela rychle rozrustaji a pohlcuji Evropu.

Ted se zacina i mluvit o tom, ze v Britanii umiraji stari lide v nemocnicich, protoze se jim nedostava pece, ktera je misto toho vynakladana na azylanty trpici chorobami, ktere uz byly v Evrope davno vymyceny. Co reknes jejich rodinam? A co reknes, az se to stane v Tve rodine v multikulturnim Cesku? Nebo az nekdo zmlati Tveho stareho otce a vynada mu do ceskych sv*ni jako se to ted deje v Nemecku nemeckym starikum.

V Koline nad Rynem zabil uz jednou deportovany ilegalni imigrant, ktery presto pobiral podporu v nezamestnanosti, duchodce. Prejel ho na prechodu svym Mercedesem. Ted vdovu po tom duchodci vyhodily z bytu. Co ji reknes? Posles ji nejake penize? A az se to stane nekomu koho znas?

Vdova po obeti kriminalniho cinu ilegalniho pristehovalce prisla o byt.